Vind

kracht in je kwetsbaarheid

 

Als hoogsensitief persoon met Asperger (vorm van hoogfunctionerend autisme (HFA)) ligt de druk voor mij vaak hoog. Als klein meisje was ik heel extravert, enthousiast en altijd vrolijk. Maar hoe ouder ik werd, hoe meer onzekerheid er in mij groeide. Ik raakte snel overprikkeld en trok ik me vaak terug. Ik had het gevoel alsof ik op een andere planeet leefde. Onzeker, alles overdenken, moeite met (plotselinge) verandering, angst voor het onbekende en overgevoelig voor geluiden, geuren en aanrakingen. Alles kon ‘die laatste druppel’ zijn en zorgen voor overprikkeling of zelfs een angstaanval triggeren. Ik had een complex innerlijk leven wat ik liever voor mezelf hield.

 

Ik hoor je denken

“Hè, jij?! Dat had ik helemaal niet verwacht! Je merkt er niks van”.

Nee, dat kan kloppen. Ik was me er namelijk altijd heel bewust van dat ik 'anders was'. Wanneer mensen mij een betweter noemde, of me erop wezen dat ik mensen niet aankeek, triggerde me dat om die eigenschappen te verbloemen. Ik wílde niet anders zijn. Ik probeerde het gedrag na te bootsen dat mensen van een ‘gezonde Hollandse meid’ verwachtten. Want als ik hetzelfde doe, dan hoor ik er wel bij, toch?

 

Met de jaren werden sociale situaties zoveel ingewikkelder. Het ‘doen’ maskeren was één ding, maar het denken en ervaren bleef hetzelfde. Elk gesprek werd bijna een wiskundig probleem. Ik raakte steeds verder verwijdert van mijn authentieke zelf. Samen met al mijn eigenaardigheden verdwenen ook de voordelen, want ook die durfde ik niet meer te laten schijnen. Een sterk visueel geheugen, talent voor muziek, een verhoogd bewustzijn, hoogbegaafd met een rijke woordenschat, leergierig, toegewijd en volhardend, just to name a few.

 

Vind kracht in je kwetsbaarheid

Inmiddels heb ik mezelf geleerd dat het allemaal bij mij hoort en dat het er allemaal mag zijn. Ik ben een mooi mens! Natuurlijk heb ik ook mijn mindere dagen en heb ik nog steeds struggles, maar ik ben me bewust dat ik niets hóef te verbloemen. Mijn ‘eigenaardigheden’ zijn een mogelijkheid om het leven vanuit een ander perspectief te benaderen, een creatieve invalshoek. Vind kracht in je kwetsbaarheid. Ieder mens is anders, maar we zijn zo gewend om in richtlijnen en hokjes te denken. Wat nu als we allemaal hetzelfde doel hebben, maar een andere weg mogen bewandelen? Dit maakt het leven toch juist zo bijzonder?

 

Connect to your divine feminine energy

Door op tijd mijn rustmoment te pakken en over te schakelen naar mijn vrouwelijke energie, voel ik mijn lichaam beter aan. Zo weet ik wanneer het tijd is om mijn batterij op te laden, vóórdat zij leeg is en ik overbelast raak. Met regelmaat een massage, dagelijks mediteren, terugtrekken in moeder natuur, loslaten en terug in mijn flow komen met bodywork en zingen. Ik maakte selfcare; (voor body, mind én soul) onderdeel van mijn dagelijks leven.

 

Dit heeft bij mij ook meer bewustwording gecreëerd. Ik ben me bewust van mijn ego stem, mijn monkeymind, met al haar belemmerende overtuigingen vanuit angst. Hierdoor heb ik beter naar mijn intuïtie leren luisteren, leren handelen vanuit mijn innerlijke stem, mijn échte ik, mijn connectie met source, de bron, het universum, the SHE; met dromen, optimisme en creatiekracht vanuit liefde en licht. Ik heb ruimte gecreëerd in mijzelf, voor mijzelf, om mijn licht te laten schijnen.

 

The time is now

Aan alle lieve mensen die zichzelf met hun kwetsbaarheid en eigenaardigheden verbloemen, die hun belemmerende overtuigingen volgen, die leven vanuit het ego. Aan hen die hun authenticiteit en kwaliteiten klein houden. Aan ieder die haar of zijn licht dimt en bang is om arrogant of too much te worden gevonden. Aan ieder die wacht op een sign. This is it..

 

Shine!

The world needs your light.

 

The light within me recognizes and honors, the light within you.

The Goddess within me acknowledges the God/Goddess within you.

The Divine in me recognizes and honors, the Divine in you.

The spirit within me bows to the spirit within you.

I greet that place where you and I are one.

I honor the place in you which is of love, of truth, of light and of peace.

 

Namasté

 

 

Ga aan de slag met jouw kwetsbaarheid

Een Energetische Massage zorgt voor diepe rust en een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Door de zachte aanraking kunnen lichaam en geest tot rust komen en herstellen. De diepe ontspanning in jouw lichaam, geest en ziel maken ruimte voor transformatie. Deze massage is dus extra fijn voor mensen die snel overprikkeld raken, bijvoorbeeld door een spectrum van autisme, ADHD, of (hoog)sensitieviteit.

 

Benieuwd wat massage allemaal nog meer voor jou kan betekenen? Lees hier meer over de voordelen!

 

bekijk aanbod

Veronique Neervens

 

info @ candradevi.nl

+31 6 83 31 14 33

 

Eymerickhof 26

5709 NC Helmond

(uitsluitend op afspraak)

​Ma

Di

Wo

Do

Vr - za- zo

| 19:30 - 21:00

| 10:00 - 21:00

| 10:00 - 21:00

| 10:00 - 21:00

| gesloten

COPYRIGHT © 2020 · CANDRA DEVI