Het ritme van de maan - haar invloed en jouw ritueel

Candra Devi

[tjan-dra dee-vie] · Sanskrit

 

Candra Devi is Sanskrit voor Moon Goddess. De maan resoneert met vrouwelijke yin energie. Voor mij is de maan een groot onderdeel van mijn dagelijkse leven. Zij helpt mij balans te creëren in mijn leven. Haar ritme leert mij intenties te zetten, doelen te stellen, te manifesteren, mijn licht te laten schijnen of juist los te laten. Haar energie maakt mij keer op keer bewust van mijn eigen vrouwen power.

 

In deze maatschappij hebben we het druk. We moeten presteren, produceren, veranderen en alles moet zo snel en efficiënt mogelijk. De mannelijke ‘yang’ energie overheerst. Dit kan goed van pas komen als je een bepaald doel wilt bereiken, maar balance is key. Het is belangrijk om op tijd over te schakelen op je vrouwelijke ‘yin’ energie en in te tunen op jouw vrouwelijke natuur; jouw divine feminine. Zo blijf je ontvankelijk voor de levenskracht die door je heen stroomt.

 

Let's talk about the Moon

Leef jij mee met de cyclus van de maan? Ben jij je 4 weken bewust van haar energie en laat jij dit in jouw voordeel werken? Van donkere maan en nieuwe maan, naar volle maan en weer terug. Probeer het eens uit!

Geef jouw mind een kickstart door vaker te mediteren. Maak ruimte voor nieuwe ideeën en plannen. Kijk regelmatig naar boven en zoek de maan, of download een maan-app op je telefoon. Want hé, het hoeft niet moeilijk te zijn. Ben je bewust van haar energie. Je zal verrast worden door het resultaat!

 

 

● Dark Moon & New Moon

new beginning • set intentions • possibilities

 

In de Donkere Maan fase is de maan onzichtbaar voor ons. Deze maanfase markeert het einde van de vorige, en het begin van een gloednieuwe maancyclus. Als een adempauze tussen uit- en inademen. In de dagen die hierna komen is er een energieboost van de nieuwe maan, maar vraag tot die tijd niet teveel van jezelf. Dit is een passieve maanfase. Het is tijd om te mediteren, te reflecteren, inzichten te visualiseren, te bezinnen en tot jezelf te komen. It's a powerful moment. Er is maar één moment, een hele korte periode, dat de maan echt verdwijnt in de schaduw van de aarde. Dit maakt de donkere maan zo bijzonder.

 

Tijdens de Nieuwe Maan is het tijd om zaden te planten. Het sikkeltje begint al te groeien en daarmee ook jouw dromen en nieuwe ideeën. Visualiseer jouw doel, hoe dat eindpunt eruit ziet en de weg ernaartoe. Zet je intentie. Misschien iets waar je al een tijdje mee wil beginnen, maar waar het maar niet van komt. Misschien wil je een ergens een switch maken? Je carrière misschien? Je huis? Een goed voornemen? Misschien een reis die je al lang wil plannen? Deze maanstand is hét moment om een nieuwe weg in te slaan. Het is een moment om op te ruimen, te reinigen, goede voornemens te beginnen, te dromen, wensen uit te spreken en nieuwe plannen te maken.

 

En, zoals Yasmin Boland het zo mooi beschrijft; "for the good of all, or not at all". Groots dromen is goed, maar maak het haalbaar. En vergeet niet dat de kracht van intenties zetten ligt in het loslaten van de manifestatie. De kern heeft vorm, maak die zo specifiek mogelijk (het universum houd van specificiteit en saying it out loud), maar alles wat eromheen mag ontstaan zal wellicht een andere wending krijgen dan wat jij in je hoofd had bedacht.

 

Wellness Treatment: The RootsThe Chakra Balancer

 

◐ Waxing Moon

fresh energy • commitment • action

 

Dit is de periode dat de nieuwe maan naar de volle maan toe groeit, verdeeld in Waxing Crescent (nieuwe, naar halve maan) First Quarter (halve maan) en Waxing Gibbous (halve, naar volle maan). Het is tijd om jouw wilde plannen van de nieuwe maan verder te gaan uitdiepen, te ontwikkelen en om te gaan zetten in actie. Grijp je kansen! Het is een moment om actie te ondernemen, op te nemen, op te laden, voor creativiteit, concentratie en commitment.

 

Wellness Treatment: The Hawaiian Flow  • The Yogini

 

○ Full Moon

gratitude • celebrate • harvest

 

De maan staat nu in volle glorie aan de hemel. Tijdens dit hoogtepunt is haar kracht het meest voelbaar. Het is een hele actieve fase in het ritme van de maan. Emoties komen naar boven, conflicten kunnen een laatste zetje krijgen, sommige mensen slapen slechter of hebben last van hoofdpijn, sommige mensen (en dieren!) worden zelfs 'mad as a hatter'. De volle maan heeft een pure, vrouwelijke 'yin' energie. Tijdens een volle maan staan de (vrouwelijke) maan en de (mannelijke) zon volgens de astrologie in tegenoverstelde constellaties. Hierdoor ontstaat er een worsteling tussen je gevoel en je verstand. Zoals ik al zei leven we in een maatschappij waar de mannelijke 'yang' energie erg hoog is. Wanneer jouw energie uit balans is kan deze maanfase op een negatieve manier invloed hebben op jouw leven.

 

Maar, ben jij lekker in tune with the moon? Dan voel jij je bij deze fase waarschijnlijk energiek, creatief, sociaal en gepassioneerd. Het is tijd om de laatste stappen te zetten in het bereiken van jouw doelen. Gebruik die luscious feminine energy om jouw acties extra te ondersteunen en ga ervoor! Zijn er dingen die niet helemaal lijken te werken op weg naar jouw doelen? Schaaf je doelen iets bij en kijk wat useful is om nu te implementeren. Ook is het tijd om te vieren hoe ver jij al bent gekomen, om dankbaar te zijn voor wat je al hebt bereikt. Tijd om je voor te bereiden op de transformatie en het plukken van de vruchten van jouw intenties.

 

Wellness Treatment: The Soul Soother The Sound Journey

 

◑ Waning Moon

reflection • letting go • cleansing

 

Dit is de periode dat de volle maan naar de nieuwe maan afneemt, verdeeld in Waning Gibbous (volle naar halve maan) Last Quarter (halve maan) en Waning Crescent (halve, naar nieuwe maan). De sikkel wordt steeds kleiner, tot zij bij de donkere maan helemaal verdwijnt. Bij de afnemende maan is het tijd om op te ruimen, afscheid te nemen, knopen door te hakken, te cleansen en los te laten wat jou niet dient. Wees dankbaar voor jouw accomplishments en bereid je voor op een nieuwe maancyclus.

 

Hoe dichter we bij de nieuwe maan komen, hoe meer het tijd wordt om te reflecteren, los te laten, om te overwegen en je voor te bereiden op het planten van nieuwe zaden. It's time to slow down. Hoe is jouw maancyclus verlopen? Wat mag je meenemen naar de volgende cyclus? Welke nieuwe voornemens, intenties en doelen worden voor jou van belang?

 

Wellness Treatment: The Warm EmbraceThe Roots

Contactgegevens

 

Candra Devi

M: info@candradevi.nl

T: +31 6 83 31 14 33

 

Eymerickhof 26

5709 NC Helmond

(uitsluitend op afspraak)

Openingstijden

 

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za/Zo

 

 

| 20:00 - 21:30

| 10:00 - 21:30

| 10:00 - 21:30

| 10:00 - 21:30

| 10:00 - 17:00

| gesloten

© 2020 | Candra Devi