Ostara - ode aan de lente

20 maart :: new beginning • set intentions • fresh energy

 

Oh zon, wat heb ik je gemist. De afgelopen week voelde ik het al borrelen; de verandering in moeder aarde. Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de lucht is weer blauw, het groen ontluikt. Moeder natuur ontwaakt uit haar winterslaap (al was het dit jaar meer een winterdoezel).

 

Ik begon deze week al met veel dankbaarheid voor de energie van dit eerste lentefeest. De eerste wandeling in het bos op blote voeten is gemaakt, ik ben begonnen met het planten van de zaden voor in mijn moestuin en ik heb in overvloed mogen genieten van de eerste warme zonnestralen van dit mooie seizoen. Vandaag, tijdens Ostara, sta ik nog eens extra stil bij het begin van de lente.

 

Shine some new light

Tijdens Ostara; of lente-equinox, komt er weer gelijkheid in dag en nacht. Het markeert het begin van de lente, de terugkeer van het licht en de warmte. De donkere dagen zijn voorbij en we mogen weer gaan kijken naar new opportunities.

 

Het is een moment om op te ruimen en te reinigen; een mooi moment voor een grote voorjaarsschoonmaak! Niks voelt zo lekker als een nieuw begin zonder ballast. Start fresh. Zowel letterlijk als energetisch is het een mooie tijd om te gaan cleansen. Bedank vriendelijk en ontdoe jezelf van alles wat jou niet meer voedt en dient. Zet je ramen en deuren open om je huis te luchten. It's time for a new beginning.

 

Het is een tijd om intenties te zetten voor dit nieuwe, bruisende seizoen. Een tijd om te dromen, wensen uit te spreken en nieuwe plannen te maken. Plant your seeds! Ook letterlijk trouwens.. bloemen, planten, groenten, fruit, kruiden, het is tijd om in je tuin te gaan werken! Voeten en handen in de aarde. Time for earthing, grounding, aandacht voor je wortelchakra. De lente-equinox is het moment om de fundering aan te leggen waar jij deze lente om door mag (ver)bouwen en waarvan je in de zomer de vruchten mag plukken.

 

Wellness Treatment: The RootsThe Chakra Balancer

 

Intentie ritueel

Ik zei het al; het is tijd om te zaaien! Denk eens na over wat jij graag wil manifesteren. Welk doel wil je bereiken? En welke intenties kun je hiervoor gaan zetten? Dream big! Maak gebruik van deze bruisende energie, vol vruchtbaarheid en creatiekracht. Schrijf jouw doel of intentie(s) eens op een stukje papier. Is er een nieuw project wat je wil starten? Maak het zo specifiek mogelijk en probeer vanuit je hart te spreken. Voel de energie van wat jij neer wil zetten. Misschien wil je het bekrachtigen met een mantra? Gebruik positieve affirmaties zoals "ik heb vertrouwen", "ik kies voor liefde" of "Ik sta in mijn kracht". Maak er jouw eigen ritueel van.

 

Dat stukje papier met jouw intentie, doel of affirmatie mag je gaan planten, letterlijk, in de aarde. Besprenkel de aarde met zaadjes, of plant er een mooie struik of bloem op. Iedere keer als jij die aarde water geeft, besteed jij aandacht aan jouw intentie. Hoe verder we in het seizoen komen, hoe meer jouw planten of bloemen gaan groeien. En daarmee ook jouw intentie! Plant your dream. Wat je aandacht geeft, groeit.

Contactgegevens

 

Candra Devi

M: info@candradevi.nl

T: +31 6 83 31 14 33

 

Eymerickhof 26

5709 NC Helmond

(uitsluitend op afspraak)

Openingstijden

 

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za/Zo

 

 

| 20:00 - 21:30

| 10:00 - 21:30

| 10:00 - 21:30

| 10:00 - 21:30

| 10:00 - 17:00

| gesloten

© 2020 | Candra Devi