Massage -  bewuste aanraking tegen huidhonger

 

In deze maatschappij denken we nog zo weinig aan ons zelf en ons eigen gevoel. Alles eist tijd en aandacht. Het leven is snel, intensief en kent weinig rustpauzes. Je wil graag goed presteren en nee zeggen is niet je sterkste kant. Ondanks een flinke dosis motivatie geeft je lichaam je signalen dat je batterij leeg begint te raken; strakke schouders, een pijnlijke rug, vermoeidheid of zelfs regelmatig hoofdpijn.

 

Stress, overspannenheid of zelfs een burnout

Een beetje stresshormoon in je lijf is helemaal niet verkeerd voor je; het maakt je helder en alert. Sommige mensen presteren zelfs beter onder stress. Maar het is belangrijk dat het level stresshormoon in je lijf ook weer op tijd kan dalen. Bij langdurige stress kun je namelijk al snel doorrollen naar een hoge stressgevoeligheid, overspannenheid of zelfs een burn out. Stressklachten zijn een gezond signaal van je lichaam! Het geeft aan dat jouw batterij dringend opgeladen moet worden.

 

Bij spanning zit je lijf in de “actie-stand”.

Spanning zet zich vast in de spieren, vooral in de schouders en nek. Dit kan onder andere tot spanningshoofdpijnen leiden. Door te veel spanning kan ook de ademhaling verstoord raken. Deze kan bijvoorbeeld te oppervlakkig worden, doordat je via de borst ademhaalt in plaats van via de onderbuik. Hierdoor wordt de bloedsomloop belemmerd en daarmee ook de toevoer van voedingsstoffen, zuurstof en de afvoer van afvalstoffen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de organen, spieren en andere weefsels. Bij een massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, waardoor spanningen worden opgelost en de celstofwisseling wordt gestimuleerd. Ook kan massage helpen om weer dieper en meer ontspannen adem te halen.

 

Huidhonger: de behoefte aan aanraking

Een massage verlaagt de hoeveelheid stresshormonen; cortisol en noradrenaline, waardoor het herstelvermogen van het lichaam wordt versterkt en men zich rustiger en evenwichtiger voelt. Het zorgt daarnaast ook voor het toenemen van verschillende gelukshormonen; dopamine, oxytocine, endorfine en serotonine. Dit zijn lichaamseigen pijnstillers die voor een gevoel van geluk, geborgenheid en rust zorgen en die een positieve invloed hebben op de stemming, het zelfvertrouwen, slaappatroon en de verwerking van prikkels.

 

Via een ingenieus systeem komen deze wondermiddeltjes vervolgens in je bloed terecht. De bloeddruk daalt, de hartslag wordt lager, de hoeveelheid stresshormonen in je lijf vermindert drastisch. Hoe minder tijd en energie we hebben (of maken) voor rust en ontspanning, hoe minder vaak onze gelukshormoon-fabriek spontaan op volle toeren draait. Helaas (ofja, helaas?) is hiervoor geen supplement te verkrijgen. Om jouw gelukshormoon-fabriek vloeiend te laten lopen is het daarom niet alleen fijn, maar ook goed voor je welzijn en je gezondheid om regelmatig een massage te boeken.

 

Gun jij jezelf meer rust, vrijheid, plezier en balans?

Boek geregeld een massage, juist wanneer je hier geen tijd voor hebt. Een fijne en ontspannende massage kan pijnklachten verminderen, helpt om je lichaam soepel te houden, geeft je meer energie, versterkt je immuunsysteem en brengt je meer in balans. Het is jouw moment om te ontprikkelen en op te laden met zachte, positieve energie. Het brengt je dichter bij jezelf en laat je voelen en ervaren dat je meer bent dan alleen een lichaam.

 

Waar wacht je nog op?

Maak massage een onderdeel van jouw selfcare routine.

 

bekijk aanbod

Veronique Neervens

 

info @ candradevi.nl

+31 6 83 31 14 33

 

Eymerickhof 26

5709 NC Helmond

(uitsluitend op afspraak)

​Ma

Di

Wo

Do

Vr - za- zo

| 19:30 - 21:00

| 10:00 - 21:00

| 10:00 - 21:00

| 10:00 - 21:00

| gesloten

COPYRIGHT © 2020 · CANDRA DEVI