Mabon - find your balance

21 - 23 februari :: harvest • gratitude • letting go

 

I’ve said it before, and I’ll say it again; ik ben echt een sucker voor sweater weather, zachte dekentjes en pumpkin spice. En maandag is het zover; Mabon! Vandaag verwelkomen wij alvast de herfst met een wandeling en picknick in het bos.

 

De prachtige kleuren die langzaam tussen de bladeren door sijpelen, de paddenstoelen die de grond en de bomen beginnen te bedekken, beschenen door een lage zon, de dauwdruppels die de spinnenwebben tot ragfijne kunstwerken omtoveren. De verandering in moeder natuur heeft iets magisch.

 

Find your balance

Tijdens Mabon; herfst- equinox of laatste oogstfeest, komt er gelijkheid in dag en nacht. De balans wordt hersteld. Wij kunnen meebewegen met het cyclische van de natuur, en daar een voorbeeld aan nemen. Van het leven met de maan tot het vieren van seizoenen en jaarfeesten.

 

Na de opbouw en het hoogtepunt van de zomer; de levendigheid, naar buiten gaan, mensen ontmoeten en feesten, is het tijd geworden om te vertragen in langzaam naar binnen te keren. Het is tijd om op te ruimen, om plannen concreet te maken, knopen door te hakken, dankbaarheid te tonen voor alles wat je hebt mogen oogsten en los te laten wat jou niet meer voedt of dient.

 

Wellness Treatment: The Soul SootherThe Sound Journey

 

Loslaat ritueel

Zoals ik al zei is Mabon een fijne tijd om op te ruimen en los te laten. Je begint dit ritueel door te schrijven, gewoon met pen en papier. Waar wil jij afscheid van nemen? Een vervelende emotie, een belemmerende overtuiging, een slechte gewoonte, een terugkerend ritueel, noem het maar op. Schrijf het kort op, of schrijf een hele afscheidsbrief aan datgene waar jij voorgoed waarwel tegen wil zeggen.

 

Lees dan nog één keer wat je hebt opgeschreven en wees dankbaar voor deze ervaringen. We gaan van spijt, naar dankbaarheid. Het heeft je gebracht waar je nu staat. Ze hebben je iets geleerd, of duidelijk gemaakt. Maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Dit papiertje, of deze brief, mag je gaan verbranden. In de openhaard, een vuurkorf of een vuurvaste schaal.

Voel hoe deze energie in je lichaam ruimte maakt voor nieuwe mogelijkheden.

 

Na dit ritueel is het fijn om je af te spoelen. In bad, onder de douche, of simpelweg door je handen te wassen. Heb je bergkristallen in huis? Leg ze in of om je bad! Of leg ze in een schaal met water. Zo kan jij alles fysiek van je afspoelen en meteen opladen met verfrissende nieuwe energie.

Contactgegevens

 

Candra Devi

M: info@candradevi.nl

T: +31 6 83 31 14 33

 

Eymerickhof 26

5709 NC Helmond

(uitsluitend op afspraak)

Openingstijden

 

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za/Zo

 

 

| 20:00 - 21:30

| 10:00 - 21:30

| 10:00 - 21:30

| 10:00 - 21:30

| 10:00 - 17:00

| gesloten

© 2020 | Candra Devi