Intenties - jouw sleutel naar duurzame verandering

 

Heb jij jouw ‘goede voornemens’ al klaarstaan voor het komende jaar? Eerlijk is eerlijk, je hebt vast en zeker nagedacht over wat jij het komende jaar anders aan wil pakken of wilt bereiken. Misschien heb je zelfs al een heel hoopvol geschreven lijstje klaar liggen. Minder snoepen, zoveel kilo afvallen, beter voor jezelf zorgen, minder tijd doornemen op social media, noem het maar op. En in januari zal je hier vast en zeker met frisse moed aan beginnen.

 

Maar hé, let’s be honest, hoeveel dingen had jij vorig jaar ook al op je lijstje staan? Vaak willen we heel veel tegelijk, maar lukt het maar niet om echt te veranderen. Herkenbaar? Probeer dan eens intenties te zetten! Per maand, of per maancyclus. Vergroot jouw kans op duurzame veranderingen.

 

 

Intenties v.s. doelen, what’s the difference?

Doelen gaan vooral over wat je wilt doen. Wanneer ze SMART geformuleerd zijn en jij fully committed bent, kunnen ze prima werken. Maar bij een goed voornemen is dit meestal niet het geval. Ze hebben vaak iets dwingends, waar je na een tijdje tegen wilt protesteren. Een doel móet behaald worden, wat zorgt voor een negatieve motivatie wanneer je ‘faalt’. Zelfkritiek is heel menselijk, maar zeg nu zelf: wanneer heeft een preek tegen jezelf je voor het laatst positief gemotiveerd?

 

Intenties werken net de andere kant op. Ze zijn gericht op hoe je je wilt voelen en waar je je aandacht naar toe wilt sturen. Ze hebben een milder karakter, zijn niet meetbaar, hebben een positieve insteek en een fijne motivatie vanuit jouw eigen verlangens, behoeftes en gevoelens. Door je intentie zorgvuldig te kiezen, ga je heel bewust om met welke richting je jouw leven op wilt sturen. Je plant als het ware een zaadje voor persoonlijke groei. Intenties kunnen jouw goede voornemens, of doelen, dus wel degelijk ondersteunen!

 

Je intentie geeft aan waar jij aandacht aan wilt geven; je aandacht is bepalend voor de richting van je energie; je energie bepaalt wat je laat groeien en wat je dus uiteindelijk realiseert.

aandacht  ⇢ energie  ⇢ groei  ⇢ realisatie

 

Bijvoorbeeld:

  • Is jouw intentie om de komende maand meer kalmte in je hoofd te creëren? Dan kun je ervoor kiezen om iedere dag te mediteren, of regelmatig een wandeling te maken in de natuur.
  • Is jouw intentie om de komende maand lekkerder in je vel te zitten? Dan kun je ervoor kiezen om eens in de 2 weken een massage te boeken, of regelmatig te gaan sporten.

 

 

Zo creëer jij een positieve mindset

Vergeet niet om regelmatig bij jezelf te checken. Probeer iedere ochtend aandacht te besteden aan je intenties. Sta stil bij wie je wilt zijn, wat je wilt uitstralen en hoe je wilt dat de dag verloopt. Zo start jij iedere dag met de juiste mindset voor een mooier leven. En in de avond kun je nog even reflecteren hoe het is gegaan. Was vandaag jouw dag niet? Het ene moment lukt het beter dan het andere, helemaal niet erg. Morgen weer een nieuwe dag!

 

Wil jij consequent werken aan een positievere mindset? Kan jij wel wat positive energy gebruiken? Gun jij jezelf meer rust, vrijheid, plezier en balans? Kun jij wel een oplaadmoment gebruiken, om weer het maximale uit jezelf en jouw leven te kunnen halen? Neem jouw moment om te ontspannen, jezelf op te laden en te herstellen. Ga preventief jouw stress te lijf en maak van jouw wellness moment een terugkomend ritueel. Je bent het waard!

 

Waar wacht je nog op?

Maak massage een onderdeel van jouw selfcare routine.

 

bekijk aanbod

 

 

Zoals Freddie Mercury al zong; "I want it ALL and I want it NOW"

Wil niet te veel tegelijk. Focus op de dingen die op dit moment het meest belangrijk zijn in je leven. Zo motiveer je jezelf om daar heel bewust aandacht aan te geven. En zeg nou zelf, drie ballen in de lucht houden lukt nu eenmaal beter dan 5, of 10.

 

"A bunch of small accomplishments are worth more than one big failed attempt."

 

Maandelijkse intenties, in plaats van goede voornemens voor een heel jaar. Wie en waar wil je op de lange termijn graag zijn? Gun jezelf kleine stappen; breek het op! Daarmee schep je orde in de chaos en maak je jouw doel haalbaar. Aan het eind van de maand, of bij de nieuwe maan, neem je de tijd om rustig te reflecteren hoe het is gegaan en kun je aan de slag met nieuwe intenties voor de komende maand of maancyclus (lees hier meer!). One step at a time.

Veronique Neervens

info @ candradevi.nl

+31 6 83 31 14 33

 

Eymerickhof 26

5709 NC Helmond

(uitsluitend op afspraak)

​Ma

Di

Wo

Do

Vr

za- zo

| 10:00 - 21:00

| 10:00 - 21:00

| 10:00 - 16:00

| 10:00 - 21:00

| 10:00 - 16:00

| gesloten

©2022 door Candra Devi

Foto's door Landa Penders